(IRS bevilget Scientology skattefritatt status i 1993

ILSAS International Virtual Conference on Learning & Development

(IRS bevilget Scientology skattefritatt status i 1993

Drep Jesus ‘og de varige mysterier i troen

canada goose Haaz Sleiman som Jesus i National Geographic Channel ‘s’ Killing Jesus. ‘(Kent Eanes / National Geographic Channels) canada goose

canada goose victoria Lead oss ​​ikke i fristelse, men la meg på den djevelske gleden av å undersøke HBOs dokumentar ‘Going Clear: Scientology and Prison of Belief’ sammen med National Geographic Channel s dramatiske lidenskapsspill ‘ Dreper Jesus. ‘ canada goose victoria

canada goose norge Begge flyr søndag kveld, og begge er basert på bare faktaens bestselgere som likevel vekket bekymringer og utfordringer. De er selvsagt helt forskjellige programmer om helt forskjellige emner, men ‘Going Clear’ og ‘Killing Jesus’ kan ikke hjelpe, men samle rettferdig spørsmål om naturen av religiøs tro. Ron Hubbard, for det meste fordi det er så mye mindre å gå på og hans autentiske bilde har blitt buffet av et par årtusener av tilbedelse. canada goose norge

Med en effektiv og vekslende, uklart og veltalende manuskript av Walon Green, varierer ‘Killing Jesus’ ikke mye fra Via Dolorosa. Som et resultat, fungerer den overdådige NatGeo-behandlingen mye bedre enn det som kanalen har gjort på kanalens tilpasninger av O Reillys tidligere bøker, ‘Killing Lincoln’ og ‘Killing Kennedy.’ Denne historien har en tendens til å fortelle seg selv.

canada goose jakker dame Filmen åpnes med en underholdende, hvis forstyrrende, cameo fra Kelsey Grammer som en kraftparanoid King Herod. Insider info fra de tre vise menn tvinger Herod til å bestille massekjøp av baby gutter i Nazareth (piken Jesus unnslipper med sine foreldre til Egypt) og derfra bruker ‘Killing Jesus’ betydelig fortellende energi som forklarer sammenhengen mellom Hyringen av Johannes Døperen (fordi hvorfor forlater Salomes dans?) og korsfestelsen av hans messias fetter. canada goose jakker dame

Hvis du kan synge alle fire sidene til ‘Jesus Kristus Superstar’ LP av hjertet, da skal vi ikke bare bli beste venner, men du vil allerede være hip til den kompliserte og suggestive mangelfulle Kristus, at ‘Drep Jesus ‘setter frem, så canada goose outlet vel som de faktorene som bidro til hans død.

canada goose herre Det er ikke å komme rundt shandaen for jødene i denne historien heller, da yppersteprestene i Jerusalem blir skandalisert og truet av Jesu ord og popularitet. Som Romas utpekte rullemann i Pontius Pilatus (‘True Blood’ s ‘Stephen Moyer) er en likeverdig ambivalent spiller, motvillig til å gjennomføre Jesus bare fordi hans budskap er en avfront for lederne av Canada’s overbevisende religion. canada goose herre

canada goose salg Som en hvilken som helst film om Jesu https://www.canada-goose-jakker.com liv, er alt avhengig av magnetikken til fyren som spiller ham alltid en vanskelig rolle. I teksten kan Jesus være en rett og slett i Torontos todimensjonale og ulogiske hovedperson, da han villig går inn i fellen som er lagt for ham. Før det skjer foredrager han de som allerede følger ham og kaster et temperamentstråle i templet. canada goose salg

canada goose jakke Men her tar jeg gode nyheter i form av en oppriktig og strukturert opptreden fra den libanesiske skuespilleren Haaz Sleiman. Hvis du har blitt forvirret hele livet ved den rettferdige, blåøyede Jesuses av vestlige kultur, så er Sleimans brede skulderformede Middelhavs-messias et skritt i riktig retning. Han er en overbevisende, mystisk og mannlig Kristus, som er et mirakel gitt at han jobber med et åndsgummeskjefte og en av ‘The Good Wife’ s ‘mangler Alicia Florrick parykker. canada goose jakke

canada goose victoria parka Han dør (spoiler alert!), Men stiger han igjen? Enhver film om Jesus som ikke inkluderer en prangende oppstandelsesscene har en tendens til å irriterende kristne, oppstandelsen er nøkkelen til troen. Men som med O ‘Reilly Canada goose outlet-telefonnummer og Dugards bok,’ Killing Jesus ‘er noe tvetydig og vakkert subtil på dette punktet, velger å ende med en new york scene som metaforisk foreslår begynnelsen på noe større. canada goose victoria parka

canada goose jakker herre Scientologis hovedkvarter i Los Angeles. (HBO) canada goose jakker herre

Regissør Alex Gibney s spøkende effektive ‘Going Clear’, for tiden, foreslår bare problemer fremover for den ofte kritiserte og alltid underlige Scientologi-kirken, som filmen hevder, har nå færre enn 50 000 medlemmer, men har samlet en milliard dollar skattekiste til avverge sine fiender som det gjør aggressivt.

‘Going Clear’ kommer midt i en klatring av krav og motkrav. Filmmakeren og HBO står selvfølgelig ved sitt arbeid og lister på slutten av filmen alle menneskene de forsøkte å kontakte, fra kjendismedlemmer opp til Scientologys leder, David Miscavige.

canada goose trillium Både boken og filmen er hjulpet sterkt av utvandringen, for flere år siden, av en rekke langvarige scientologer (blant Oscar-vinnende filmskaperen Paul Haggis), hvorav noen holdt toppstillinger i kirken. De fant motet til å forlate det og snakke ut til media (spesielt Tampa Bay Times) om Scientologys mørkere operasjoner, som inkluderer anklager om misbruk, spionering og fengsel som vilkår for troende hvis oppfattede krisetroer truet kirkens fiksering på hemmelighold og lojalitet. canada goose trillium

canada goose jakke herre ‘Going Clear’ s ‘bare små problem er hvor mye av Wrights bok det prøver å stikke inn i to timer. En undergraving til skuespilleren Tom Cruise s oppstigning som kirkens ideelle kjendis Kristusfigur, andre (vel, tredje) bare til Miscavige og sen Scientologi-grunnlegger L. Ron Hubbard, kunne vært sin egen fascinerende dokumentar. canada goose jakke herre

canada goose dame Den eksplosive nye dokumentarfilmen ‘Going Clear: Scientology og fengselet av tro’ debuterte på Sundance Film Festival 25. januar. I disse tre klippene fra filmen beskriver tidligere medlemmer å bli med i den kontroversielle religionen og deres forsøk på å unnslippe. (The Washington Post) canada goose dame

canada goose outlet En langprimer på Hubbard (som døde i 1986 uten å offisielt utpeke en etterfølger) og de tidlige dagene med suksess er et nødvendig grunnlag for å forstå hvordan kirken vokste og utviklet seg. Hubbards tidligere kone var den første som tvilte på hans appell: ‘Jeg følte at han stjal fra folk, og de spiste dem,’ skrev hun. ‘Han begynte å tro.. at han virkelig var denne gudfigur.’ Det er også en fascinerende sidetur i Scientologys tiår lange kamp med IRS, det eneste regjeringsorganet som har makten til å bestemme, for å gjøre det mulig, om et felles trossystem kvalifiserer som en faktisk religion. (IRS bevilget Scientology skattefritatt status i 1993, ifølge filmen, låsing i Miscaviges makt og utvides enormt kirkens formue, som stod å skylde en milliard eller så i tilbake skatt.) canada goose outlet

Tidligere medlemmer diskutere ærlig øyeblikk de begynte å tvile på hva de ble fortalt. De som kommer til ‘OTIII’ -status, får lov til å lese Hubbards håndskrevne hemmeligheter låst vekk i en koffert, et øyeblikk hvor de oppdager at nøkkelen til alt er en intergalaktisk overlord som heter Xenu, og at Jorden en gang var en eksilplan og er Haggis minner om hvorvidt dette øyeblikket var en slags galskapstest: ‘Kanskje hvis du tror det, sparker de deg ut… Jeg er nede for selvhjelpspakken [og] okay, kanskje jeg kan være ‘klar’ og bli kvitt de negative følelsene, men [WTF] er dette!? ‘

canada goose jakke dame Det er her at mange seere uten en hund i denne jakten kan være tilbøyelige til å være sammen med Scientology. Folk tror at alle slags utrolige ting, for eksempel (for noen eksempler jeg vokste opp), er avskjedet av Rødehavet, jomfrufødsel, vandre på vann, transubstantiation og oppstandelse. Hva er skadet ved å la Scientologene søke etter indre tetaner når religionen gir en salve til vår moderne kulturs forkastelse og selvtillit, spesielt i Hollywood? Gitt at Scientologi er en relativt ung kirke (til tross for trillionsårets prequel-historie), er den nåværende PR-krisen sammenlignbar med kristendommens tidlige historie i løven? canada goose jakke dame

Det er der ‘Going Clear’ begynner å gjøre sitt sterkeste tilfelle, at Scientology er en religion som er grunnlagt av frykt, gjør tro og skatteunddragelse, bruker for mye tid og krefter til å skremme dissenters og kritikere, som ofte slutter familievern og andre former for misbruk.

Filmen utnytter også rariteten av funnene sine effektivt. Gamle klips av Commodore Hubbard på sin yacht med sine sjøfarende tilhengere er forbedret med kooky synthesizers og theremin solos; Nyere klipp av Miscaviges sansete og pompøse samlinger for troende synes å holde seg til fascismenes estetikk. Hele tiden vil en seer fortsette å spørre seg: Hva tror disse menneskene virkelig på?

‘Hvis du går til en jøde eller kristen eller en muslim og spør dem hva tror du, kan de i utgangspunktet beskrive den viktigste delen av deres religion om et minutt eller to,’ sier journalisten Tony Ortega, hvis arbeid har involvert dykke dykk inn i kirkens økonomi. ‘Vel, hva tror en scientolog? Du må være i Scientologi i syv eller åtte år og inn i et par hundre tusen dollar før du endelig lærer historien om Xenu… Hvis du ble fortalt at på dag ett, hvor mange folk ville bli med? Hvis de var på forhånd om det, ville jeg ha mer respekt for dem. ‘.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.